Разберете какво се случва с тялото ви, когато пиете ябълков оцет с мед на празен стомах!

Разберете какво се случва с тялото ви, когато пиете ябълков оцет с мед на празен стомах!

ЗДРАВЕ

Вижте невероятните ползи на ябълковия оцет с мед на празен стомах!

Суровият, непреработен ябълков оцет и медът са две прекрасни вещества от природата. Оцетът се използва от древни времена. Хипократ използвал оцет преди 2400 години, за да лекува рани, и както се говори, Колумб е имал ябълков оцет на кораба си “Санта Мария”, за да не боледуват матросите от скорбут.

Както медът, така и ябълковият оцет имат огромни ползи за здравето, но когато се използват заедно като напитка, това е мощно превантивно лекарство за тялото ви. Сместа от тези две вещества премахва киселинен рефлукс, общо стомашно разтройство, метеоризъм и запек, както и проблеми с артрит или болка в ставите и мускулите.

Сам по себе си, медът има ниско рН и повишава алкалността на тялото. Оцетът е кисел, но когато е включен в диетата, той става алкален.

Ябълковият оцет, когато се използва редовно, внася достатъчно витамини, минерали и микроелементи в организма. Особено децата, бременните жени, спортистите, пушачите и хората, подложени на постоянен стрес се нуждаят от повече витамини и минерали.

Предимствата са почти безброй. Ето още няколко съвета, които да ви помогнат да обмислите защо да включите тази вкусна напитка в ежедневната си диета:

– Общото здраве се подобрява, защото тази смес убива вредните бактерии, причиняващи много заболявания.
– Повишава енергията.
– Елиминира лошия дъх.
– Намалява холестерола и кръвното налягане.
– Почиства петна по кожата, прави кожата по-млада и здрава.
– Помага за борба с наднорменото тегло, намалява апетита.
– Намалява нивото на глюкозата.
– Обикновено детоксифицира тялото.
– Помага за растежа на полезни бактерии, от които имаме нужда и намалява проблеми като кандида.

Във вода (за предпочитане пречистена вода), смесете 1 до 2 чаени лъжици оцет с 1 чаена лъжичка мед. Може да се насладите и на топла напитка. За най-добри резултати пийте напитката на празен стомах половин час преди ядене.

Уверете се, че ще ползвате нефилтриран или непреработен оцет (ще изглежда малко по-мътен в бутилката и съдържа малко количество месести вещества плаващи в долната част), тъй като той все още съдържат всички полезни хранителни свойства. Пастьоризираният или дестилиран оцет убива всички полезни ензими.

Facebook Comments

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *