Нашите пръсти могат да излекуват тялото ни

Нашите пръсти могат да излекуват тялото ни

ЗДРАВЕ

Пръстите могат да излекуват всяко неразположение в тялото ни

Гъвкавостта и подвижността на пръстите показват състоянието на вътрешните органи. И всеки пръст отговаря за определени органи.

В японската лечебна система шиацу голямо значение има масажа на пръстите.

Видният експерт по шиацу Н. Текухиро вярва, че еластичните и силни пръсти имат благоприятен ефект върху цялото тяло. Колкото по-фина е тяхната работа, толкова са по-активни мисловните процеси. Това е закономерност!

Гъвкавостта и подвижността на пръстите показват състоянието на вътрешните органи и, въз основа на принципа на обратната връзка, влияят на тялото. Съвсем наскоро западната медицина признава присъствието на енергийни канали и меридиани в човешкото тяло, които свързват различни органи и формират енергийно-информационната рамка в нашето тяло.

Всички вътрешни органи имат външни изходи – проекции. По този начин те комуникират с външната среда, включително и с космоса.

Упражнения за пръстите

И така, редовно правете упражнения с пръстите си и ги масажирайте.

– Първият пръст – подобрява дейността на мозъка;

– Вторият – стомаха;

– Третият – червата;

– Четвъртият – черния дроб;

– Петият – сърцето.

Неслучайно хората, страдащи от сърдечни заболявания, имат слаби малки пръсти. Понякога те са толкова слаби, че човек трудно ги огъва и свива. Ето защо е много полезно да масажирате малките пръсти на пациента при проблеми със сърцето.

В индийската йога за лечение на пръстите има специални терапевтични позиции. Те се наричат “хатха” и целенасочено позволяват да се лекуват и нормализират вътрешните органи.

Защита от сърдечно-съдови заболявания и облекчаване на стреса

Направете следната хатха: сложете дланите на ръцете си една към друга на малко разстояние. След това редувайте пръстите си, като ги сгъвате и същевременно правете кръгови движения с ръцете си.

За главоболие, тежест в главата и повишено налягане.

В този случай помага последователното припокриване на пръстите един към друг: четвърти към пети, трети към четвърти и т.н., след това упражнението се повтаря в обратен ред. Направете го едновременно с двете ръце.

При ушни заболявания и усложнения на слуха

Сгънете средният пръст, така че да докосне основата на палеца ви, и притиснете. Останалите пръсти трябва да бъдат изправени, но без да усещате напрежение. Дръжте пръстите си в това положение 2-3 минути и повторете упражнението няколко пъти.

При радикулит, ревматизъм, болка в гръбначния стълб и ставите

Сгънете показалеца към основата на палеца. Задръжте в това положение. Изпънете другите пръсти и се отпуснете. Правете това упражнение в продължение на 10-15 минути. В рамките на няколко часа след прилагането болката ще намалее.

При простудни заболявания, кашлица, синузит, пневмония.

Хатха, която активира имунната система. Доближете длани, кръстосайте пръстите си. Вдигнете палеца на едната си ръка и оформете пръстен с показалеца на другата си ръка и обратно.

При остра болка в сърцето преди пристигането на лекар

Направете упражнението едновременно с двете ръце, докато болката постепенно намалее. Сгънете показалеца си така, че да докосва възглавницата на терминалния фаланг в основата на палеца. В същото време свържете палеца, средния и безимения пръст, дръжте кутрето изправено. Ефектът от тази хатха е подобен на приемането на таблетка нитроглицерин.

При умора, раздразнителност, зрително увреждане

Свържете заедно кутрето, безимения пръст и палеца, а останалите пръсти дръжте изправени. Редовното изпълнение на това упражнение не само лекува очите, но и подобрява цялостното благосъстояние.

Ако трябва да се успокоите след силен емоционален шок

Свържете първия и втория или първия и третия пръст на двете си ръце, след това спокойно дишайте. Това упражнение допринася и за вътрешната концентрация.

Вижте още: Погрижете се за здравето на костите и ставите си с тези билки

При възпаление на стомаха, червата, чернодробни заболявания, подуване и колики.

Малкият пръст на дясната ръка се огъва така, че да докосне основата на палеца, като леко притиснете. С лявата си ръка вземете дясната ръка отдолу, така че палецът на лявата ви ръка да е върху десния палец.

За възстановяване на апетита

Свържете страничните повърхности на палеца, а другите пръсти кръстосайте едни в други. За лечение и с цел профилактика, изпълнявайте упражнението 2-3 пъти на ден в продължение на 15 минути. След това масажирайте добре всичките пръсти.

Facebook Comments

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *